Главная » 2011 » Ноябрь » 30 » Будь на вершині разом з хортингом» – це гасло цьогорічного Всеукраїнського турніру з хортингу, що вже традиційно проходить у нашому місті.
14:58
Будь на вершині разом з хортингом» – це гасло цьогорічного Всеукраїнського турніру з хортингу, що вже традиційно проходить у нашому місті.

1DSC04526

«Будь на вершині разом з хортингом» – це гасло цьогорічного Всеукраїнського турніру з хортингу, що вже традиційно проходить у нашому місті.

    Сьогодні у стінах ПС «Будівельник» було справді гаряче. Адже черкаський килим приймав Всеукраїнський турнір з хортингу пам’яті В. Синєбрюхова. Якщо буквально вчора ви запитали б мене що таке хортинг, то я б лише знизала плечима та відповіла б, що це щось пов’язане з плаванням або ж з торговою маркою «Хортиця». Але, як виявилось, хортинг – це давній український вид спорту, що належить до бойових мистецтв та включає в себе комплекс ефективних прийомів самооборони. Ідея виникнення цього виду спорту пов’язана з відродженням давніх народних традицій, що передавалися з покоління в покоління. Адже слово «хортинг» походить від назви відомого острова Хортиця, де була розташована Запорізька Січ та вдосконалювалося бойове мистецтво козаків.
   Турнір з хортингу проходить у нашому місті уже втретє. Але цього року він набув всеукраїнського значення та зібрав у одному залі спортсменів із Києва, Одеси, Вінниці, Полтави та Криму. За словами органіторів, однією із цілей цього турніру є визначення рівня підготовки та здійснення вибору кращих спортсменів до скдаду збірних команд Черкаської обласної федерації Хортингу. 
 

 

DSC04535    «Головною метою нашого турніру популяризація хортингу серед молоді. Адже цей вид спорту має глибоке коріння, українське коріння. Хортинг створювався українцями і для українців та є універсальним, адже зумів об’єднати у собі всі види боротьби. Якщо батьки віддають дитину на карате, то вони мають розуміти, що є певні прийоми, які створювались з урахуванням певних фізіологічних особливостей японців. А хортинг створювався ще за часів козацтва і з проекцією на українців у першу чергу», – розповідає Аза Шульга, віце-президент центрального регіону України з хортингу та президент Черкаської обласної федерації хортингу.


   Ще однією інтригою цьогорічного турниру було те, що до участі в змаганнях долучилися спортсмени й з інших видів бойових мистецтв. Тому на бойовому килимі протистояли один одному не лише спортсмени-хортингисти, але й каратисти, самбісти, дзюдоїсти та багато інших.

   

   «Про хортинг дізнались із оголошення. Займаюсь цим видом спорту три роки і за весь цей час жодного разу не хворів. Змагався із хлопцями, які займались іншими бойовими видами спорту, але не відчув трудношів, адже багато прийомів дізнався з хортингу», – ділиться своїми враженнями Кирило Рижак, чемпіон у віковій категорії 8-9 років.

 

   Трибуни «Будівельника» були майже заповнені уболівальниками, батьками та просто любителями хортингу, яких, як виявилось, у нашому місті багато. Підтримували бойову атмосферу турніру показові виступи справжніх майстрів хортингу, серед яких була і дочка Віктора Синєбрєха, пам’яті якого присвячені ці змагання. Дівчина не лише продемонструвала свої вміння на у бойовій сфері, але й порадувала глядачів піснями у власному виконанні.
   

   «Взагалі бойовими видами спорту займаюсь з 12 років, але хортингом – лише останні три. Ідея ось такого турніру належить нашій родині. Хочеться продовжити справу тата. І, як бачите, це ніби вдається. Адже про хортинг у нас дізналися лише років сім тому, але це вже третій турнір. Щороку представництво збільшується, рівень професійності учасників зростає», – ділиться Аріна Синєбрюхова, дочка Віктора Синєбрюха та учасниця, суддя Всеукраїнського турніру з хортингу.

 

   Також саме в Києві заснована Всесвітня Федерація Хортингу, що відкрила цей вид спорту для усього світу. Організатори турніру сподіваються, що хортинг невдовзі стане міжнародним та оліпійським видом спортом. А покищо цей вид спорту швидкими темпами набирає популярності серед молоді. Уже з наступного року хортинг дозволять викладати у школах та ВНЗ. Адже унікальність цього виду спорту полягає не лише у його універсальності, але й у тому, що комплекс прийомів та вправ розрахований таким чином, що відбувається тренування всього організму людини.
    «Будь на вершині разом з хортингом» – саме це гасло крутилось на вустах майже усіх присутніх у залі. Організатори та учасники першого Всеукраїнського турніру з хортингу сподіваються, що вже наступного року цей турнір збере бійців із усієї України. А покищо фахівці пророкують хортингу дві чітко визначені місії: залучити молодь до заняття національним видом спорту та спонукати українців до здорового способу життя!

Просмотров: 1114 | Добавил: Horting | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email:
Код *:

Женская Лига

хостинг от freehost.com.ua

МЕНЮ

Календарь

«  Ноябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наш опрос

Лучший спортсмен
Всего ответов: 407

Мы Вконтакте

Поиск