Главная » 2012 » Апрель » 27 » У Черкасах тривають зіркові майстер-класи з хортингу
17:48
У Черкасах тривають зіркові майстер-класи з хортингу

У черкаських школах тривають майстер-класи з хортингу від найкращих черкаських хортингістів. Так, 26 квітня, естафету майстер-класів з хортингу підхопила черкаська школа № 25. П’ятеро найкращих спортсменів обласної федерації навчала школярів базовим основам цього виду спорту.

Як розповідає директор школи № 25 Ольга Кочмар, навчальний заклад ще з січня активно співпрацює з обласною федерацією хортингу. А розпочалося все із візиту до Запоріжжя:

– Наші діти відвідали місто Запоріжжя та острів Хортицю, де ознайомились з козацькими бойовими мистецтвами. Це стало і основою для нашої подальшої співпраці з обласною федерацією хортингу, - розповідає Ольга Анатоліївна. - Так, спочатку для школярів було проведено ознайомлювальний майстер-клас, а тепер учні самі мають змогу спробувати виконати основні прийоми цього виду спорту. Більше того, у нас в школі є діти, які займаються цим видом спорту серйозно, є призери різноманітних змагань. Але ми хочемо, щоб цей вид спорту активніше розвивався в нашій школі.

Так, школа має намір з наступного навчального року запровадити хортингу у шкільну програму: ввести відповідний модуль у програму з фізичної культури та відкрити секції на платній та безоплатній основі.

Президент Черкаської обласної федерації хортингу, викладач Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля Аза Шульга заявляє, що подібні майстер-класи черкаські спортсмени мають намір провести в усіх черкаських та районних школах. Наступний майстер-клас відбудеться у суботу, 28 квітня, в Черкаській гімназії № 9.

Нагадаємо, що 2009 року хортингу визнаний національним видом спорту. А з 2011 року Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України рекомендує вищим навчальним закладам, які здійснюють підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівнями "молодший спеціаліст”, "бакалавр”, "спеціаліст” та "магістр” внести зміни до навчальних програм з фізичного виховання, включивши у них розділ "Хортинг”.
Просмотров: 1910 | Добавил: Horting | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email:
Код *:

Женская Лига

хостинг от freehost.com.ua

МЕНЮ

Календарь

«  Апрель 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наш опрос

Лучший спортсмен
Всего ответов: 407

Мы Вконтакте

Поиск